Videokaarten

Videokaarten

Een grafische kaart, of videokaart, is een computer onderdeel dat het beeld produceert dat je op je monitor te zien krijgt. De grafische kaart is verantwoordelijk voor het weergeven van beeld, dit wordt gedaan door data om te zetten in een signal dat je monitor kan begrijpen. Hoe beter je videokaart is, hoe beter en vloeiender het beeld is dat wordt geproduceerd. Dit is uiteraard erg belangrijk voor gamers en video editors.

Er zijn twee soorten videokaarten:

Geïntegreerde grafische kaarten - Deze zijn ingebouwd in het moederbord en hierbij wordt dus geen aparte videokaart gebruikt. Je zal deze in de meeste standaard laptops en computers vinden, ze zijn erg kostenefficiënt maar kunnen niet geupgrade worden. Ook zal deze vaak niet krachtig genoeg zijn om de meeste games te kunnen draaien. Daarvoor heb je dus een discrete videokaart nodig.

Discrete grafische kaarten - Deze worden op het moederbord geplaatst door middel van een PCI-Express verbinding. Het is een extra component, ideaal voor degene die zelf zijn systeem willen bouwen. Daarnaast zijn ze ook nodig voor de meeste games te kunnen draaien en voor video editing.

Klik hier voor een compleet overzicht!