skip to Main Content

Eenvoudig je eigen PC samenstellen

Wat is de beste en handigste pc die je kunt kopen? Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders. Dit omdat iedereen zijn eigen voorkeuren en specifieke wensen heeft. Met zoveel specifieke taken en veeleisende banen, hobby’s en taken in de technische wereld, bestaat er niet zoiets als een perfecte pc voor iedereen. Hier zijn er een paar handige tips voor je hoe je eenvoudig en snel jouw eigen pc kan samenstellen. Maak er gebruik van, want anders zit je voordat je het weet thuis met een pc waaraan je niets hebt.

Tips voor het samenstellen van je pc

1. Waarvoor is de pc bestemd?

De functionaliteit en prestatie van een pc is afhankelijk van het doel waarvoor het gebruikt zal worden. De pc van een webbouwer en tekstschrijver verschillen van elkaar. Dit lijkt allemaal voor de hand liggend, maar zonder een duidelijk beeld van de werkdruk die jouw computer zou moeten aankunnen en de omstandigheden waaronder je het zal gebruiken, zijn jouw kansen om een uitstekende keuze te maken klein.

2. Welke microprocessor moet je hebben?

Gesprekken over de beste microprocessor kan erg snel verwarrend worden, en wie heeft dat nodig? Je wilt er hoogstens zeker van zijn dat je geen nieuwe computer krijgt met oude of verouderde technologie, vooral als je echte werk ermee wilt verrichten. Tegenwoordig is een manier om processors te beoordelen, het aantal kernen en de snelheid te achterhalen. De snelheid van de processor vertelt je hoeveel gegevens het kan verwerken in hoeveel tijd, dus hoe groter het aantal, hoe beter … in het algemeen.

Een microprocessor met een snelheid van 3,0 GHz zou in theorie twee keer zo snel moeten zijn als een processor op 1,5 GHz. Hoe zit het met kernen? Hoe meer je bereid bent te betalen, hoe geavanceerder en sneller je pc zal zijn. Dat klinkt als een goede deal, maar koop gewoon wat je nodig hebt.

3. Hoeveel geheugen zal je nodig hebben

Wat betreft een harde schijf, kan je de grootte die je nodig zal hebben voor jouw doel gemakkelijk vaststellen. Bekijk al je bestanden, voeg een redelijke hoeveelheid gigabytes toe voor nieuwe dingen. Het geheugen is de afgelopen jaren veel kleiner geworden, dus het is tegenwoordig mogelijk om veel geheugen (1TB of meer) in een machine op te slaan. Een RAM-grootte 8 GB is al voldoende.

4. Kies een gemakkelijke besturingssysteem

Als het gaat om besturingssysteem kan je kiezen uit: Mac, pc of Chrome. Het is verstandig om de optie te selecteren die je het meest gewend bent te gebruiken. Je kunt ook een computerbesturingssysteem kiezen dat past bij het besturingssysteem van jouw smartphone. Er zijn voordelen aan het synchroniseren van bestanden en informatie die je dagelijks op jouw smartphone gebruikt met uw pc. Het is ook belangrijk om te overwegen welke software je nodig zal hebben voor de dagelijkse bedrijfsvoering om ervoor te zorgen dat deze wordt ondersteund door het besturingssysteem dat je kiest.

5. De kwaliteit van de muis en het toetsenbord

De muis en het toetsenbord zijn delen van jouw computer waarmee je het meest contact maakt – en die zijn onmisbaar. Daarom is het de moeite waard om het geld uit te geven aan wat kwalitatief materiaal om er zeker van te zijn dat je precies de muis en het toetsenbord hebt die aan je behoeften voldoen. Het beste van deze stukjes is dat, in tegenstelling tot andere aspecten van het kopen van een nieuwe computer, het beste wat je kunt doen om jezelf te leren over muizen en toetsenborden, is ze echt te voelen. Typ met ze, verplaats ze en kijk hoe comfortabel ze zijn. Je zult veel tijd besteden aan het aanraken van deze dingen, dus zorg ervoor dat ze prettig aanvoelen.

6. Maak een keuze tussen een laptop of een pc

Meestal hebben desktop- en laptopcomputers dezelfde mogelijkheden, en je zult merken dat de meeste desktopcomputers kleiner zijn dan in het verleden. Je hebt niet langer een grote behuizing nodig voor een desktopcomputer! Als je bij je werkplek wilt blijven en je computer niet mee in het veld wilt hebben, kun je kiezen voor een desktop. Het voordeel van een desktop is dat het gemakkelijker en goedkoper is om te repareren en te upgraden dan een laptop. Als je echter mobiel moet gaan en een tablet het werk niet doet, is een laptop jouw beste optie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top
×Close search
Search