skip to Main Content

Wist jij dit al van je iPhone?

Heb je jouw gloednieuwe iPhone XS of iPhone XS Max recent gekocht? Nou gefeliciteerd dan! Nu je zoveel geld aan Apple hebt gegeven, wil je het meeste uit je telefoon halen, en we zijn hier om je te begeleiden bij enkele van de beste functies en hoe je ze kunt gebruiken. Sommige van de tips en trucs die je hieronder zult lezen, zijn specifiek van toepassing op de iPhone XS of iPhone XS Max, terwijl je voor andere de iOS 12-update die Apple zojuist heeft uitgebracht moet uitvoeren (en zou dus ook op oudere telefoons moeten werken).

1. Verplaats meerdere apps tegelijk

Wil je je iPhone-apps organiseren? Je hoeft ze niet een voor een te verplaatsen. Verplaats meerdere apps door één app lang met één vinger in te drukken en gebruik vervolgens een andere vinger om op een ander pictogram te tikken en te slepen. Stapel het op de eerste app die je hebt geselecteerd. Ga door met het stapelen van apps. Als je klaar bent, sleep je de hele stapel naar waar je maar wilt.

2. Activeer de juiste scherm

Net als de iPhone X daarvoor hebben de iPhone XS en de iPhone XS Max een True Tone-display dat de helderheid en warmte van het scherm aanpast aan het omgevingslicht. Dit vermindert de belasting van jouw ogen. Mogelijk heb je het ingeschakeld toen je jouw iPhone instelde, maar je kan dit controleren door naar de app iOS-instellingen te gaan en vervolgens op Weergave en helderheid te tikken.

3. Geef jouw foto’s een onderschrift

Met iOS kun je eindelijk een bijschrift toevoegen aan je foto’s of video die je maakt. Een bijschrift toevoegen is een gemakkelijke taak. Start de Foto’s-app op je iPhone. Tik op een foto waaraan je een bijschrift wilt toevoegen en veeg vervolgens omhoog om het bijschriftveld te openen. Tik op het veld Een bijschrift toevoegen, schrijf jouw bijschrift, druk op Enter en sla de foto op. Helaas kun je alleen een bijschrift toevoegen door één foto of video tegelijk te kiezen.

4. Data gebruik blokkeren voor geselecteerde apps

Als je aan het roamen bent met data kan het heel snel op gaan. En sommige van deze apps zijn niet eens zo belangrijk die je onderweg gebruikt. Er is een manier om te voorkomen dat bepaalde apps data gebruiken, je moet naar ‘Instellingen’ gaan, op ‘Mobiel’ klikken en je zult de hele lijst met apps kunnen zien die mobiele data gebruiken. Je kunt kiezen van welke apps je wilt stoppen in het gedeelte ‘Mobiele data gebruiken voor’. Dit is vooral handig op momenten dat je weinig data over hebt.

5. Vraag Siri om een selfie te maken.

Roep “maak een selfie” op je iPhone 7 en er gebeuren twee dingen: Siri schakelt automatisch de camera aan de voorkant in en iedereen om je heen weet dat je op het punt staat een pruilend gezicht te trekken. Gelukkig kan Siri nu ook de achteruitrijcamera bedienen (“een foto maken” of “een video maken”), wat vooral handig is als je met handschoenen aan naar de juiste knop zoekt.

6. Screenshot van een hele, lange webpagina

Als je een screenshot maakt op je iPhone, verschijnt er linksonder een miniatuur voor annotatie. Tik erop om het volledig scherm weer te geven. Als je de foto hebt gemaakt terwijl je de Safari-browser gebruikte en de webpagina waarop je je bevindt groter is dan het schermformaat, kijk dan bovenaan – je zou een tabblad moeten zien met de tekst ‘Volledige pagina’. Tik erop en er verschijnt een schuifregelaar aan de rechterkant die de volledige pagina weergeeft, zelfs als je er oorspronkelijk niet helemaal doorheen hebt gescrold.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top
×Close search
Search