iMac

In 1998 ontketende Apple een revolutie op het gebied van Personal Computers. Computers waren tot dan nog grijze, stijlloze dozen. Totdat Apple een all-in-one concept, de iMac, introduceerde. De iMac was een computer met een strakke, stijlvolle behuizing, waarbij de CPU en monitor in één apparaat werden geïntegreerd.

Steve Jobs zei bij de eerste presentatie van de iMac in 1998 dat de ‘i; stond voor:

internet

innovatie

inspiratie

instructie

individualiteit

informatie.

Deze zes kenmerken zijn dan ook het merkidentiteit van Apple en worden toegepast op hun meeste producten. Reeds vijf generaties draagt de iMac het signatuur van de beroemde industrieel ontwerper Jonathan Ive. Dankzij dit concept, een gigantische marketingcampagne en het design is de iMac enorm populair geworden. Nog steeds staat de integratie van beeldscherm en computer centraal.

Bij de derde generatie, de iMac G5, is Apple er in geslaagd de PowerPC 970 (G5), een 64 bits processor, op te nemen in het all-in-one concept. De iMac G5 was het vervolg op de iMac Flat Panel.

De belangrijkste printplaat en optische drive werden direct gemonteerd achter de 17 en 20 inch LCD-schermen. De iMac kreeg met zijn witte behuizing het uiterlijk van een verdikte desktop LCD-monitor.

De iMac G5 is in 2005 bijgewerkt met een aantal configuratieverschillen t.o.v. zijn voorganger.

Zoals meer RAM-geheugen, een grotere harde schijf, verbeterde graphics, Gigabit Ethernet, de standaard AirPort Extreme (802.11g) en Bluetooth 2.0 + EDR.

Op 10 januari 2006 werd de iMac G5 opgevolgd door de Intel-gebaseerde iMac. Deze processor bleek krachtiger, energie efficiënter en minder warm te worden bij hoge kloksnelheden. Vandaag de dag gebruikt Apple nog altijd Intel CPU’s in de Mac’s.

In 2007 kondigde Apple een volledig vernieuwde iMac-lijn aan. De witte iMac bleef als basismodel voor onderwijs-instellingen nog wel beschikbaar. Apple deed op 13 april 2009 volledig afstand van de witte behuizing.

Heden ten dage is Apple nog steeds trouw aan het idee van het all-in-one concept en is de iMac een superieure desktopcomputer.

De computer heeft een dunne, strakke behuizing met hoogwaardige processors, een grote opslagcapaciteit en een 21,5 of 27 inch beeldscherm. Het beeldscherm is aan de randen nog maar 5 mm. dik.

De iMac is gemaakt van aluminium en glas; materialen die gemakkelijk kunnen worden gerecycled. De iMac bevat bovendien geen schadelijke stoffen.

In 2016 heeft de iMac nog steeds een vaste kern van enthousiaste gebruikers en wint nog steeds aan populariteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *