Apple Nieuws

Walt Mossberg, voormalig columnist voor de Wall Street Journal en tevens één van de favoriete reviewers van Steve Jobs, heeft flinke kritiek geuit op de softwarekwaliteit van Apple.

Onder de kop ‘Apple’s Own Apps Need Work‘ stelt Mossberg in zijn column van

3 februari j.l. dat hij de laatste jaren verslechtering in de kwaliteit en betrouwbaarheid in Apple’s apps heeft geconstateerd. De slechte kwaliteit van de software zou schril afsteken tegen de mooie hardware, aldus Mossberg. Zo bekritiseerde Mossberg niet alleen iCloud, iCloud-backup, maar ook iTunes en Mail.app.

De slotconclusie in de column van Mossberg:

Geen van deze dingen zijn onoverkomelijk. Misschien moet Apple zorgen dat de bugs verdwijnen en misschien is het ook te wijten aan mijn eigen opstelling. Maar ik ben ervan overtuigd dat hier iets groters aan de hand is. Kleine teleurstellingen met software stapelen zich op in de loop van de tijd, waardoor de ervaring met het gebruik van de Apple hardware in gevaar kan komen.

Apple’s reactie op deze kritiek werd tijdens een talkshow gegeven door topmannen Eddy Cue en Craig Federighi. Federighi vertelde dat hij honderden versies van iOS en OS X installeert, die zelfs niet als Beta op de markt komen. Topmensen van Apple testen nieuwe software of hun eigen Mac, terwijl assistenten dit zouden kunnen doen.

Eddy Cue en Craig Federighi
Federighi stelt dat Apple de beste software wilt maken en volgens hem is de kwaliteit de laatste jaren juist verbeterd. Ieder jaar komt de lat weer hoger te liggen, aldus Federighi. Volgens hem speelt ook het feit mee dat er meer dan een miljard Apple gebruikers zijn. Door dit grote aantal neemt de kans op problemen toe. In het verleden wachtten gebruikers op de .2-versie, terwijl tegenwoordig honderden miljoenen mensen reikhalzend naar nieuwe software uitkijken en direct installeren.

Op de opmerking van de interviewer, dat Apple problemen kan meten d.m.v. crashrapportages en diverse analyses, gaven de topmannen niet echt een concreet antwoord. Ze stelden dat de kwaliteit op veel punten gemeten wordt en dat de meeste gebruikers tevreden zijn.

De kritiek op de clouddiensten werd door Cue tegengesproken. Volgens hem werken de online diensten tegenwoordig goed. Er zijn ongeveer 782 miljoen iCloud accounts en er worden meer dan 200.000 iMessages per seconden verstuurd.

Over iTunes zei Cue dat Apple de filosofie heeft dat een bestaande muziekbibliotheek heel goed met streaming muziek aangevuld kan worden. Voorlopig ligt de focus nog op het verbeteren van de iTunes-versies. Daarnaast wil Apple kijken of er wellicht in de toekomst een splitsing kan komen tussen bestaande bibliotheken en streaming muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *